Vaknar upp till en ny dag i Levi. Denna finska motsvarighet till Alperna. Ett mecka för skidturister vintertid, höstvandrare v 37 och för stunden cyklister i ett välgörenhetsjippo. Golf verkar också vara stort.
Själva satsade vi på en god middag efter lång dags färd från Korsträsk och Svartlå. En sträcka på dryga 40 mil med Päivis lilla bubbla. Eller puppla som hon och därmed också min 5-årige son kallar den.
Både chaufförskan och Pupplan skötte sig galant hela färden. Inne i den gemytliga lilla kupén med manuell aircondition hann vi avhandla allt från kvinnligt företagande till vikten av husmorssemester. Enda gången det blev total tystnad var när bubblan hostade till och gav lite extra spänning ett par mil innan dagens etappmål Levi.
Väl framme intog vi en god middag till tonerna av äkta finsk humppa som glada pensionärer dansade till. På tillbakavägen till hotellet smet vi in på en pub där karaoke var huvudattraktionen för alla, från lokala ungdomar till turister. På finska och i moll! Bäst sjöng dock dörrvakten som tog ton vid mikrofonen just när vi skulle gå.
Bordsgrannarna tipsade om en rockkonsert på ett annat ställe. Men naturlagarna satte in gränser för den fortsatta kvällen. Co-driver tillika kartläsare hade drabbats av gallsten. Samarin, ipren och täcket blev istället final på aftonen och tack vare det vaknade vi utvilade och pigga idag.
Nu går färden vidare mot Nordkap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *