Vem är Nordskribenten

Vem är Nordskribenten?

Företaget Nordskribenten ägs och drivs av Anna Bergström sedan 1996. Jag är född och uppvuxen i Järnforsen i Småland. Kanske är jag präglad av den anda som rådde där Hultsfredsfestivalen växte fram ur några tonåringars intresse,  och företagarna i lilla Järnforsen såg till att vi fick både slalombacke och sporthall. Tanken att det mesta går att fixa bara man vill och hugger i har jag med mig även till Edeforsbygden i Norrbotten där jag har bott sedan 1994.

Livet på landet

I mitt arbete utgår jag från den aktiva byn Svartlå som är min källa till energi och rekreation. Här är mer än 10 procent av invånarna egna företagare och vi har skola, förskola, fritids, matservering och företagshotell i egen regi. Från min balkong på företagshotellet Tanken har  jag kunnat se mina barn leka på skolgården mittemot då de växte upp. Jag skymtar älven mellan trädkronorna åt ena hållet och har en stig som leder rakt upp i skog och berg åt andra hållet. Det är en fantastisk kontrast och pulssänkare till det ibland hektiska mediatempo som jag omger mig med efter mina över 25 år som frilans.

Besöksnäring och revy

Ett allt större ben i min verksamhet är numera inom besöksnäringen. Främst inom press och kommunikation, på Treehotel och Hide & see. Gästerna kommer från hela världen och deras fascination över vår livsstil och det vi har alldeles utanför knuten gör oss ganska ödmjuka över hur otroligt rikt liv vi egentligen har. Hide & see är min sambos företag där jag också är delaktig i det dagliga arbetet med allt från snöskottning och arbete kring aktiviteterna, till att skapa och rodda matkonceptet och sköta sociala medier och webb.

På uppdrag av den lokala utvecklingsföreningen EDEK är jag sedan drygt ett år tillbaka näringslivskontakt mellan de lokala företagen och vår kommun och Boden Business Park. Det är väldigt roligt att se hur vår bygd växer, nya företag startar och flyttar in, och att få vara delaktig i att lyfta en del av de företag som knegat på i många år i det tysta för att hålla vår bygd rullande.

En annan stor glädje i livet, förutom familj och vänner såklart, är Haradsrevyn som jag har varit engagerad i ända sedan starten. Vi är nu en av Norrbottens största lokalrevyer. Där är jag en av skribenterna som med vass penna och humor som vapen passar på att göra ett och annat statement och spegla vårt samhälle. Jag står också på scenen och är en av idésprutorna bakom den 20-årsshow vi planerar för framöver.