Vi ser ljuset!

Så var den då här igen, den bedårande efterlängtade vårsolen. Som får oss nordbor att vakna upp ur vintermörkret, ge oss ut och leva upp. Här i norr är det som en explosion av ljus. Dagarna blir längre för varje vecka. Vi flyttar ut middagslagningen till grillplatser i våra trädgårdar, till skoterturen eller utflyktsmål i vår vackra landsände.

Att damm och spindelnät blir plågsamt synliga får man den bästa anledning att fly från när solen pockar utanför dörren. Städa kan vi göra någon regnig dag längre fram. De här dagarna som stundar nu är verkligen bara att suga tag i och njuta av.

För mig som inflyttad smålänning i Norrbotten är nog våren den största kontrasten mot södra Sverige, så obeskrivligt intensiv och härlig om man gillar uteliv. Och det gör jag och min familj. Så när jag inte jobbar är det ute ni hittar mig. Eller till fjälls när tillfälle och tid ges, i väglöst och ellöst land där vi hämtar vatten från sjön och sitter på utedass med utsikt över Akkamassivet. Vad mer kan man begära? Trevlig vår på er där ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *