April april

Denna märkliga vår då februari kändes som mars och mars har aprilväder rusar snabbt framåt. Just nu skulle jag bara vilja stanna tiden en liten stund. Vila i den underbara tid som vårvintern i Norrbotten är. Njuta av solen. Av lugnet. Av att stilla sparka fram på Lule älv. Halvslumra på ett renskinn intill ett pimpelhål…

Under den tid jag hade kontoret på Industrihuset invid väg 97 här i Svartlå kom det ibland in spontanbesökare som ville fika, handla, eller bara prata en stund. Några av dessa besökare var en belgisk familj på genomresa. De handlade mat på den intilliggande lanthandeln och fick använda vårt kök för att tillreda detta. Under vårt resonemang om vad vi som bor här gör och hur vi lever utbrast kvinnan i sällskapet plötsligt: ”Ni måste ju vara lyckligare här!”.

Jag tänker på det där ibland. Kanske är vi det. Om vi bara har vett att stanna upp och uppskatta det vi har då och då. Tänk vilken enorm tillgång till naturlig retreat och mindfulness vi har direkt utanför knuten. Att kunna hämta barnen på fritids, som ligger bekvämt nära mittemot byns företagshotell. Tända en brasa i grillplatsen utanför huset när man kommer hem. Åka pulka med barnen medan det blir grillglöd och sen tillaga maten över elden medan solen fortfarande värmer. Tänk att vi kan få ha det så bra!

God Dag på er alla där ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *